Deficientai n glutation conducela:
· stress oxidativ crescut;
· scaderea capacitatii ficatului si a celulelor de a detoxifica;
· acumularea in organism de toxine si metale grele;
· incapacitatea de a repara ADN-ul;
· mutatii celulare pro-cancerigene;
· cantitate redusa de oxigen si substante nutritive în celule;
· slabirea membranei celulare si eventuala moartea celulei.
Aceste proceseafecteaza în mod direct starea sistemului imunitarsi adesea devin cauzaprincipala a declansarii bolii sau progresia acesteia,severitatea si raspunsul (sau, mai degraba, lipsa acestuia) la tratamente.
Glutationul scazut înseamna, de asemenea, ca tratamentele medicale prescrise în loc sa ajute, potagrava situatia, deoarece medicamentele desinteza determina scaderea încontinuare a nivelurilor de glutation. Deexemplu, s-a constatat din punct devedere stiintific ca nivelurile deglutation pot prezice cat debine si cu ceefecte secundare pacientii cu cancerpot tolera chimioterapia si radiatiile.
Glutationul joaca unrol important in sanatatea vezicii bilare ajutand ficatul sa detoxifieze grasimea înainte ca bila sa fie emisa, ceea cereduce stresul asupra veziciibiliare.
Cercetarileau aratatca aproape toate afectiunile cronice sunt caracterizate prin deficient glutationului: Alzheimer, Parkinson, astm, toatecancerele, cataracta,degenerarea maculara, glaucomul, sindromul oboselii cronice, diabetul, tulburarile autoimune, rinichi, plamani, inima si sistemul digestiv, fibromialgie,gripa si raceala, neuropatie periferica, hepatita, scleroza multipla, tulburariale pielii, convulsii, tumori, tulburari ale spectrului autismului si multe altele. Din cauza acestor efecte nefaste aled eficientei de glutation, acesta afost supranumit “Super molecula”.
Oamenii careseconsidera sanatosi pot avea si ei niveluri deglutation scazut. Principalul motiv pentru aceasta este varsta în primul rand, deoarece productia de glutation încelule scade în mod natural cu o rata mediede 10% per deceniu deviata dupavarsta de 20 de ani. În al doilea rand, în fiecare zi suntem totie xpusi lapoluarea mediului înconjurator, gazele de esapament, virusi, alimentatia care nucuprinde zilnic produse nutritive gatite in casa cu cele 7-9 portii recomandate de legume si fructe biologice pe zi. Un astfel de stil deviata duce în cele dinurma la un anumit grad de deficit deglutition.
Simptomelepot include:
· dureri de cap;
· ameteala;
· slabiciune/lipsa de energie;
· creierul“inceata”;
· dureri articulare;
· eruptii cutanate;
· pieleu scata;
· tulburari de somn;
· depresie;
· imbolnaviri frecvente prin infectii bacteriene sau virale.
Oamenii sanatosi pot sa nu observe rezultate imediate dupa cresterea nivelului deglutation. Cu toate acestea, ei vor observa îmbunatatirea nivelurilor de energie, claritatea mintii, somnul si starea despirit îmbunatatite si voro bserva mai putine gripe, raceli sau alte imbolnaviri de natura bacteriana sauvirotica. Asta deoarece glutationul intareste sistemul imunitar si are efecte profunde asupra functiilor limfocitelor, crescand atat imunitatea innascuta, catsi cea dobandita. Cu altecuvinte poate actiona atat ca un antibiotic, cat si caun vaccin. In plus,asigura protectie contra aparitieielementelorpre-cancerigene.
Exista pe piata multe suplimente alimentare cu Glutation inclusivin forma “redusa”.Problema este insa ca biodisponibilitatea sistemica a glutationului consumat oral este slaba deoarece molecula de glutation care este o tripeptide are nevoie de un purtator specific pana la nivelul membranei celulare care, fieeste in cantitate insuficienta, fie lipseste complet din sistem. Administrareac hiar side doze mari de glutation redus, de pana la 3 grame pe zi, conduce doar la o cantitate foarte mica ce poate sa ajunga in ficat, sa fie prelucrata si transmisa maideparte catre celule.
O metoda mai eficienta de a creste concentratia de glutation in organism este de a asigura precursori aminoacidici ai glutationului sub forma de compusi de Cisteina, Glicina si Acid glutamic si Glutamina. Acestia sunt preluati decatreficatunde sunt apoi prelucrati in tri-peptida Glutation. Insa, in cazurile in care ficatul este afectat, nu mai are capacitatea sa produca suficient glutation din acesti precursori. De aceea, produsul Hepatothione asigura un proces complementar de producere a glutationului endogen direct in intestine printr-un proces molecular de fermentatie utilizand o specie rara de bacterie probiotica, Lactobacillus fermentum. Acesta se hraneste cu Caseina si Proteina concentrate din lapte nepasteurizat, producand glutation endogen care,apoi, este trasportant in ficat si in restul organismului prin intermediul unui purtator cum este chitosanul gelatinizat. Aceasta forma deglutation este100% compatibila cu orice specie animala inclusiv omul si devine bio-disponibilaimediat.
Modul recomandat de administrare(doar pentru adullti): 2 capsule pe zi, de preferinta dimineata pestomacul gol.
Recomandari
· In cazurilede afectiuni grave ale ficatului se asociaza sinergic cu Liver HepatoProtect
· In cazurilede hepatita B sau C se asociaza, deasemenea, cu Artemisinin forte
Atentionari
· Contraindicat persoanelor cu intoleranta la lactoza sau alergice la proteinele din lapte sau crustacee.
· Consultati medical inainte de utilizare daca sunteti insarcinata sau alaptati.
· Sunt cunoscute reactii alergice la unele ingrediente ale suplimentului. In acest caz intrerupeti administrarea.
· Suplimentele alimentare nu se substituie unei diete variate si echilibrate si unui mod deviata sanatos.