Din culturi Ecologice; extras prin tehnologia de uscare prin pulverizare (Spray Dry); foarte bogat in SuperOxid Dismutaza (SOD). Extrasul din suc de orz verde este fabricat de Organika printr-o tehnologie patentata de extractie (spray freeze drying). Prin aceasta tehnologie se retin sub forma concentrata toate enzimele, clorofila, vitaminele si mineralele. In plus, acest produs este fabricat din culturi ecologice conforme standardelor stricte Canadiene, garantand astfel atat potenta maxima cat si puritatea, prin lipsa de contaminanti toxici, carcinogeni, ierbicide, insecticide, ingrasaminte chimice. Toate acestea fac acest produs unic pe piata suplimentelor nutritive. S-a pus intrebarea daca Orzul verde irita stomacul in special la persoanele cu grupa sanguina B.In primul rand atragem atentia ca produsul nostru Extract din Suc de Orz Verde este un produs concentrat superior calitativ. Nu este o pulbere rezultata din maruntirea plantei asa cum sunt majoritatea suplimentelor obtinute din Orz Verde ci se obtine din SUCUL (lichid) de orz verde care apoi este dehidratat in vid la temperaturi joase si apoi concentrat sub forma de pulbere. Se elimina astfel fibrele si reziduurile care pot sa irite stomacul, in acelasi timp obtinandu-se un produs cu o concentratie mare de substante nutritive si cu un efect terapeutic maximalizat.
Extractul de orz verde obtinut din suc de Orz verde (Hordeum vulgare) încetineste procesul de îmbatrânire, regleaza metabolismul, revitalizeaza organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime. Sucul de orz verde este cea mai bogata sursa de hrana verde continând importante resurse nutritive necesare celulei umane: proteine, celuloza, vitamine (din grupul B, A, C, E, K), minerale (fier, calciu, mangan, magneziu, zinc, cupru, molibden), enzime (superoxid dismutaza – SOD). Contine toti cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu îi poate sintetiza. Prin continutul mare în clorofila stimuleaza imunitatea organismului, are un puternic efect detoxifiant si ajuta la regenerarea celulara.
Orzul verde este si cea mai bogata sursa de SOD. Aceasta enzima intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, ducând astfel la vindecarea a numeroase boli si încetinirea procesului de îmbolnavire. Consumat zilnic sau în cure periodice extractul de orz verde regleaza metabolismul, tonifica organismul. Principiile active îi confera proprietati de tonic general, tonic cardiac, tonic asupra sistemului nervos central. Este recomandat atât persoanelor sanatoase de la copii la cei vârstnici ca revigorant si reglator al metabolismului cât si celor care sufera de anorexie, anemie, avitaminoze, demineralizari, afectiuni hepatice, diabet zaharat, afectiuni gastrice, afectiuni pulmonare.
Cand boabele de orz incoltesc, compozitia lor chimica se schimba si intr-o anumita zi a perioadei de incoltire devin foarte bogate in vitamine (A, PP, intreg complexul B, etc.), in saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, etc) si in hormoni (in special hormoni de crestere). Aceasta explica de ce germenii de orz au un potential revigorant si stimulent al proceselor atat de crestere cat si de refacere a organismului. Cercetarile recente indica faptul ca mai ales primavara, cand planta este in faza de dupa rasarire, in tulpinile ei sunt secretate substante cu efecte vindecatoare uimitoare, chiar si in boli aparent fara leac: cancer, hepatite, pancreatite, anorexie, anemie, diabet, tuberculoza etc.