- Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor;
- Sustine sistemul imunitar;
- Supliment alimentar;
- activeaza peste 1000 de lanturi de ADN si e mai posibila viata si este un codon nucleotidic de ADN
Cum multa lume evita expunerea la soare, suplimentarea cu vitamina D devine necesara pentru a va asigura ca organismul dvs. primeste cantitatea adecvata.
Vitamina D are un rol dominant in formarea scheletului nostru, mai ales in faza de crestere, asigurand transportul calciului si fosforului in zonele corpului care au nevoie de ele pentru a sprijini cresterea osaturii infantile si remineralizarea osaturii adulte, permitand absorbtia acestor minerale in intestin, iar mai apoi transportul calciului in sange si reabsorbtia fosforului in rinichi.
Doza zilnica recomandata este de 1020 mg, carenta provocand rahitism la copii si osteomalacia la adulti. Spre deosebire de celelalte vitamine, vitamina D poate fi produsa de organism.
Procesul de sinteza al vitaminei D existenta in epiderma este declansat de razele ultraviolete, fiind absorbita imediat de vasele sangvine. Deci, prima sursa de vitamine D este lumina naturala. In cazul unei slabe expuneri la soare, trebuie sa furnizam resurse organismului prin alimentatie. Vitamina D este continuta de pestele gras (hering, sardina, ton, macrou, somon) si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate. Vegetalele nu contin aceasta vitamina.
Nu contine: zahar, sare, amidon, drojdie, grau, gluten, soia, lapte, ou, crustacee sau conservanti.
UTILIZARE RECOMANDATA : Ca supliment alimentar luati 1 gelula pe zi, in timpul meselor sau dupa recomandarea medicului dv.
*Efectele utilizarii produselor comercializate de suplimente variaza de la persoana la persoana, iar ele pot diferi de cele descrise pe site.
Atentionari:
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos;
Contraindicat copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza;
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic;
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici;